čtvrtek 16. srpna 2012

Vélká ryba / Big fish


Tento fiml odemě dostává 90%! (CSFD: 86% 199. nejlepší film 56. nejoblíbenější film)Je to příběh muže, který si díky jeho neuveřitelným historkám rozhněvá syna. Ten se ožení a s jeho manželkou čekají dítě. Jeho otec stále vypráví ty samé historky a tvrdí, že jsou skutečné, ikdyž ostatním příjdou jen jako neuveřitelně a přesto úžasné pohádky. Pravdu se ale jeho syn dozví až po jeho smrti, když na jeho pohřeb příjde obr Karel, asijské dvojčata a další postavy, které ve svých příbězích jeho otec potkal.


středa 15. srpna 2012

Krakow

Poté co nás GPS několikrát zavedla na neexistující silnice, dojeli jsme do cíle! Když jsem vylezla z auta tak se mi několikrát podlomili kolena, jelikož nemůžu dlouho sedět. Poté co jsme našli neplacené parkovací místo jsme se rozhodli hledat historické centrum (které podle místních mělo být vzdáleno 3km) jsme do chvíle bloudění našli. A na cestu jsme se ptali pouze 3x! Jakmile jsme byli v onom slavném centru vlezli jsme snad do každého kostela, který jsme potkali. Mám fotky! Ale málo, v kostelech velice nerada fotím, nevím proč, možná proto, že mám ke křesťanům blízko možná proto, že u některých kostelů byl obrázek, který ukazoval na fakt, že se tam nesmí fotit. =D Po hromadě kostalů jsme došli k Wawelu  a zjistili jsme, že jsme přišli pozdě. Všichni průvodci jich byli vyprodaní, tak jsme si koupili vstupenky do muzea a zbrojnice. V muzeu jsme viděli různé modlitebny, ozdobné sloupy a kdesi cosi. A pak jsme uviděla né zrovna pěkné šaty a jak se ukázalo, byl to korunovační oděv, celkem mě to zaskočilo. Ale to bude tím, že je jiná doba! :) Ještě tam měli krásné váhy a poháry a nyuuu všechno bylo tak staré! úplně mě to přenášelo do jiné doby. Pak jsme ještě nakoukli do szbrojnice! Bylo tam plno nádherných kousků a krásné přilbice! A celkově, ta promyšlenost zbraní na tehdejší dobu. byla tam jakási šavle ve které byla schovaná pistole a podobné. Měli tak i nádherné obouruční meče! na tech sem mohla oči nechat! Našla se tam ve vytrínách i stará kovaná zbroj ale nikde jsem tam bohužel neviděla tu slavnou zbroz značky nike kterou měli ve filmu Příběh rytíře.

Když jsme vylezli z Wawlu, zašli jsme se podívat na tamního Smoga a dál jsme šli lovit nějaké kostely. Nakonec jsem měla šílený hlad, jelikož jsem za celý den nesnědla vůbec nic ale nechtěla jsem jíst, jelikož před náma byla dlouhá cesta domů, která by s mým šaludkem mohla dělat neplechu! Obzvlášť pověstné polské hrbolaté cesty! :)